Perkaansessie vrijdag 17 november

WEZUP - Een zeilromanticus, een oer-Drent en een ambitieuze singer-songwriter. Zie daar, de drie artiesten die 17 november optreden in café Perkaan. Peter Veen is de zeilromanticus. Hij zal ons komen vertellen over zijn zes weken durende zeiltocht van Medemblik naar Lissabon. Om de tijd te doden en om wakker te blijven schreef hij elke nacht tijdens de hondenwacht van 12 uur tot 4 uur ’s nachts een kort verhaal. Het is een prachtige reeks geworden waarin hij verslag doet van de omgeving maar ook van de nietigheid van zichzelf en zijn kleine scheepje tussen tankers windmolenparken en dreigende luchten.


Naast deze zeiler kunt u luisteren naar poëzie van Oer-Drent Harm Sijnsta. Hij zal voordragen uit zijn nieuwste bundel waarin hij een rondje Drenthe maakt. Oer-drentse zaken als de TT, De Drentse AA, witte wieven en de Hondsrug hebben er een plek gekregen. Hij slaat de veranderingen in het landschap gade en vat het samen in een gedegen taalbouwwerk waarin 15 sonnetten zijn gebundeld tot een sonnettenkrans.

Voor de muzikale omlijsting zorgt Ruud Fieten. Deze muzikant uit Meppel speelt eigenzinnige folk liedjes. In 2015 verscheen zijn EP IN ORBIT waarvoor hij lovende recensies kreeg. De avond begint om 20.00. De entree voor een Perkaansessie is 10 euro (in het café is geen pinmogelijkheid). Om telleurstelling te voorkomen, kunt u het beste een plek reserveren via: Gezienus Omvlee 0591 631420 of omvleehaverkate@home.nl

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda