Ouderen Song Festival

AMSTERDAM - De Grande Finale die afgelopen zaterdag 18 november in het Amsterdamse DeLaMar Theater plaatsvond was een uitermate feestelijke en succesvolle afronding van het festival dat sinds augustus liep. Gestart in Amsterdam met een kennismaking met pianist en artistiek leider Kees van Zantwijk.


GRANDE FINALE OUDEREN SONGFESTIVAL 2017
1e Vakjuryprijs voor nieuwkomer Sara Suvaal


Toen de tien voorrondes, verspreid over heel Nederland, en de twee halve finales, in Theater Aan de Slinger te Houten en het Posthuis Theater in Heerenveen. Tot slot de apotheose in het Amsterdamse DeLaMar Theater, gepresenteerd door Nina de la Croix. Met 15 grandioze kandidaten, begeleid door het Ouderen SongfestivalCombo onder leiding van Kees van Zantwijk en gejureerd door een deskundige jury onder leiding van Hans van den Boom.

Prachtige optredens op hoog niveau. Geen mooier compliment dan de vraag '
Is dit songfestival niet bedoeld voor amateur zangers/zangeressen?' Het Ouderen Songfestival trekt na al die jaren inderdaad zeer getalenteerde zangers en zangers. 55+-ers die hun vocale kwaliteiten op het podium willen delen met het publiek. Die dromen van optredens op het North Sea Jazz Festival of in Het Concertgebouw. Die de weg naar talentenshows op tv vinden. Die niet onderdoen voor professionals. Maar die naast hun zangaspiraties gewoon een baan hebben. Niet als zanger, maar als trambestuurder, leerkracht, reclamemaker, directeur, gepensioneerd bibliothecaris... Hulde aan al deze 55+-ers met hun liefde voor zang, hun onophoudelijke drang zichzelf te verbeteren, hun vermogen zichzelf telkens te overtreffen. Finalisten, gefeliciteerd, !

Dit jaar bleek de jury unaniem in haar oordeel. Weinig discussie is voorafgegaan aan de prijsuitreiking. De
1e vakjuryprijs was voor Sara Suvaal. Zij zong op fenomenale wijze Good morning heartache. Alsof Billie Holiday op het podium stond, aldus juryvoorzitter Hans van den Boom.Bill Monsour verwierf met There is a garden de 2e vakjuryprijs, een gewaagde, moedige keuze volgens de jury, want een erg moeilijk lied. De 3e vakjuryprijs ging naar Heleen Butijn. Zij oogstte veel bewondering voor haar eigenhandig geschreven lied Herfst.

Traditiegetrouw hadden 16 finalisten zullen aantreden. Voor de eerste keer in de geschiedenis van het Ouderen Songfestival moest een Grande Finalist afhaken. Als gevolg van ziekte was Thea Neerings niet in staat om op te treden. We wensen haar een spoedig herstel en hopen haar volgend jaar terug te zien.

Wilt u de
Grande Finale nog eens terugzien of, omdat u er niet bij kon zijn, alsnog zien? Klik hier om de integrale registratie te bekijken. Binnenkort verschijnt de Grande Finale op dvd. Deze kunt u bestellen door een mailtje met uw naam en adresgegevens te sturen naar info@ouderensongfestival.nl. Wordt u donateur, dan krijgt u de dvd cadeau!

In 2018 vindt de 27e editie van het
Ouderen Songfestival plaats! Zingt u, bent u komend jaar 55 of ouder en wilt u het podium op? Aarzel niet, meldt u zich hier nu aan voor het Ouderen Songfestival 2018.

Stichting JAM | Ouderen Songfestival
www.ouderensongfestival.nl | 020 622 01 83 | info@ouderensongfestival.nl

INTERNET- EN PUBLIEKSPRIJS 2017
Luisteraar Ouderen Songfestival spreekt


Stemmen via internet kon tot twee uur voor aanvang van de Grande Finale. Na afloop, toen de vakjury- en de Hans Martinusse | Amsterdam publieksprijs bekend werden gemaakt, werd onthuld wie de internetprijs in ontvangst mocht nemen. De gelukkige was Wil Stravers, de man die bij voorkeur op markten en andere publieke buitengebieden mensen verrast met onverwachte muzikale optredens. Hij heeft met zijn vertolking van Stars de meeste stemmen weten te vergaren.

De internetprijs wordt aan slechts één finalist uitgereikt. Toch laten we graag weten wie op de tweede en derde plaats zijn geëindigd.
Elly Spruyt, lang bovenaan de lijst geprijkt, volgde Wil op de voet. Zij belandde met He's funny that way op de tweede plaats. FerryVerschuyl eiste met zijn vertolking van The hungry years de derde plek op.

De
Hans Martinusse | Amsterdam publieksprijs is gewonnen door Sara Suvaal, de zangeres die met Good morning heartache ook de 1e vakjuryprijs in de wacht sleepte. Publiek en jury van deze 26e editie bleken het grondig met elkaar eens!


DELAMAR THEATER DEELT UIT...
Vrijkaarten voor winnaars Grande Finale 2017


Tot grote verrassing van iedereen heeft Het DeLaMar Theater alle prijswinnaars verblijd met twee vrijkaarten per persoon voor een voorstelling in het theater!

De
vakjuryprijswinnaars mogen naar Hendrik Groen - Pogingen iets van het leven te maken, de theaterversie van de gelijknamige bestseller over het leven van onze meest bekende en geliefde bejaarde van Nederland. U kijkt in deze periode vast naar de verfilmde versie op tv. Naar de succesvolle dramaserie, Het geheime dagboek van Hendrik Groen, met Grande Finale-jurylid André van Duin in de hoofdrol.

De winnaars van de
Hans Martinusse | Amsterdam publieksprijs en de internetprijs krijgen vrijkaartjes voor de Marinierskapel in concert op vrijdag 23 februari. Het programma wordt geopend met een speciaal voor het DeLaMar Theater gearrangeerd Billy May-programma. De verrassing van de avond volgt na de pauze, als zich een bekende solist bij de kapel voegt. Wie? De Marinierskapel laat daarover nog even niets los...

TOUR DE CHANT 2018
Gemeente Amsterdam draagt financieel bij


Tijdens de Grande Finale onthulde presentatrice Nina de la Croix het heuglijke nieuws dat de Gemeente Amsterdam een financiële bijdrage levert aan de organisatie van een Tour de Chant met finalisten van het Ouderen Songfestival. Er is voor 2018 geld ter beschikking gesteld voor een tour langs 25 zorgcentra en bejaardensociëteiten. We zijn de Gemeente Amsterdam en in het bijzonder wethouder van onder andere Zorg en Ouderen, tevens waarnemend burgemeester, Eric van der Burg bijzonder erkentelijk. Het zullen 25 prachtige, feestelijke concertjes worden!

Stuur door

Deel op Facebook

Copyright © 2017 Stichting JAM, All rights reserved.
Als muziekliefhebber en liefhebber van het Ouderen Songfestival in het bijzonder ontvangt u deze nieuwsbrief.


Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda