Bruisende Pianodag op komst

EMMEN - Op 15 april 2018 vindt een bruisende Pianodag plaats in het Atlas Theater Emmen. De Pianodag biedt een veelzijdig programma voor amateurpianisten van ieder niveau, zowel klassiek geïnteresseerd als in pop- en jazzmuziek, van iedere leeftijd. De dag is niet alleen interessant voor amateurpianisten, maar ook voor pianodocenten en iedereen die graag luistert naar pianomuziek.


Voor vergevorderde amateurpianisten en studenten (vooropleiding) conservatorium geven klassiek pianiste Mariëtta Petkova en cross-overpianist Peter Beets een masterclass, een openbare les op hoog niveau. Door een unieke samenwerking met het Atlas Theater waar beide pianisten dit seizoen een concert geven, is het gelukt deze grote namen te verbinden aan de Pianodag.

Iedereen die piano speelt kan meedoen aan het Vijfminutenfestival. Niveau en leeftijd spelen geen rol. Het maakt ook niet uit wat je speelt: (licht) klassiek, pop of jazz. Ook pianisten die samenspelen in een ensemble zijn welkom, mits de muziek niet versterkt wordt. Er zijn twee vleugels beschikbaar, waardoor ook pianoduo’s zich kunnen presenteren. Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar biedt de Pianodag een leuk programma.

Zo verzorgt beeldend kunstenaar Marion Mencke een workshop ‘Schilderen op muziek’, waarbij de muziek van ‘Carnaval der Dieren’ van Saint-Saëns centraal staat. Verder geeft Jeroen Swarte een interactief Kindercollege ‘Ik hoor, ik hoor wat jij niet hoort’, waarin kinderen hun fantasie de vrije loop mogen laten over wat zij allemaal in muziek horen. De Pianodag wordt voor de vierde keer georganiseerd door Stichting Noord Nederlandse Pianodagen. Meer informatie over het programma en aanmelden via www.pianodagen.nl.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda