Liedjes van Otis Gibbs poëtisch en verhalend

AMEN - Otis Gibbs is van vele markten thuis: singer-songwriter, verhalenverteller, schilder en fotograaf. Het ligt voor de hand in welke hoedanigheid hij op zondag 11 februari in De Amer verschijnt. Alhoewel, zijn songs worden gekenmerkt door verhalende teksten.


Otis Gibbs werd geboren op het platteland van Indiana, maar het in januari van dit jaar verschenen album Mount Renraw verwijst naar de plek waar hij samen met zijn vrouw Amy woont, een heuvel aan de oostkant van Nashville. Die zevende plaat kwam op een speciale manier tot stand. Otis Gibbs naderde de vijftig en zijn vrienden vroegen om een feest. Daar had hij geen trek in en in de plaats daarvan nam hij een plaat op, gewoon in de huiskamer.

Mount Renraw is een album dat past in de beste Amerikaanse folk-tradities. De stem van Otis Gibbs doet denken aan Dylan, Springsteen en Steve Earle, alhoewel hij die vergelijking moeiteloos doorstaat. Om nog wat namen te noemen, zijn poëtische liedjes ademen de sfeer van Jimmie Rodgers, Woody Guthrie, Leadbelly en Townes van Zandt.

Reserveren via: 06 83 22 56 80

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda