Topgitarist Lloyd Spiegel zingt Australische blues

AMEN - De Australiër Lloyd Spiegel staat al meer dan vijfentwintig jaar op het podium. Op zijn dertiende toerde hij door Australië, enkel gewapend met zijn akoestische gitaar. En toen hij nog maar zeventien jaar was trok hij naar Amerika om daar de blues te ontdekken. Hij woonde er samen in één huis met Brownie McGhee, die voor hem een inspiratiebron was. Bovendien speelde hij als support act bij onder andere Ray Charles, Bob Dylan, Etta James, uiteraard Brownie McGhee en Luther Allison.


In eigen land wordt Lloyd Spiegel als één van de drijvende krachten binnen de Australische bluesscene beschouwd. Hij is er meermalen onderscheiden met awards en wordt tot de beste gitaristen van Australië gerekend. Zijn geweldige fingerstyle techniek is uniek. Lloyd Spiegel brengt veel eigen liedjes en persoonlijke interpretaties van bestaande bluessongs. Ook soulnummers en songs uit het Great American Songbook staan op zijn repertoire.

De Australiër beschikt over een expressieve stem. Zijn optredens zijn een emotioneel en visueel gebeuren, waarbij hij soepel wisselt tussen snel en gevoelig. Lloyd Spiegel is gitaarproducent en moet voor zijn fabriek jaarlijks in Europa zijn. Die trips combineert hij met een kleinschalige tour. Vorig jaar was hij al voor een gedenkwaardig optreden in De Amer, op 21 april is hij er weer. Reserveren via: 06 83 22 56 80.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda