Topmuzikanten te gast bij Jazz op de Zondagmiddag

EMMEN - Twee groten uit de jazzwereld zijn op 6 mei te gast in café Rue de la gare in Emmen. Het tweetal treedt dan op tijdens Jazz op de Zondagmiddag. Ze worden begeleid door Koos Wiltenburg-op bas, gitarist Thomas Zoetelief en drummer Arno van Nieuwenhuize.


Peter Tiehuis (foto Hardy-Klink) is een van de meest bekende onbekende gitaristen in Nederland. Hij was en is nog steeds vaste gitarist in orkesten als The Skymasters en het Metropole Orkest. Ook speelt hij met Ilse de Lange, Trijntje Oosterhuis en Chris Hinze. Maar ook met Toots Thielemans, Stan Getz, Al Jarreau, Tina Turner, Elvis Costello, Gino Vannelli, Randy Crawford, George Duke en Steve Vai.


Sinds 1986 is Leo Janssen (foto Ruud Breuls) als eerste tenorsaxofonist verbonden aan het Metropole Orkest. In mei 2000 verscheen zijn eerste cd als solist met het Metropole Orkest: Shadow and Light. Samen met het Metropole Orkest begeleidde hij tal van groten uit de jazzwereld, zoals Herbie Hancock, Brecker Brothers en Gino Vanelli. Jazz op de Zondagmiddag is tussen 16.00 en 19.00 uur. De toegang is gratis.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda