Emmer band The Fellows viert 55-jarig bestaan

EMMEN – Een optreden in café Rue de la Gare in Emmen is een van de jaarlijkse hoogtepunten voor de Emmer band The Fellows. Dit jaar kent het concert een feestelijk tintje. The Fellows bestaat namelijk 55 jaar. De band werd opgericht in 1963 en dat wordt gevierd in het Emmer café. Dat gebeurt op zondag 13 mei.


Nou heeft Rue de la Gare dit jaar ook wat te vieren. Want dertig jaar geleden kreeg het de huidige naam toen Jan van Heese in 1988 de uitbater werd. Tegenwoordig wordt Rue de la Gare succesvol gerund door Eric van der Veen. Dat feest wordt gevierd op zaterdag 19 mei.


Onder leiding van gitarist Gerard Rolink heeft The Fellows met kortere en langere tussenpozen steeds opgetreden in de originele eerste bezetting. De andere leden zijn drummer Frans Verpalen, zijn broer Bart (zanger/gitarist) en bassist Jan Leeuwinga.


“Tijdens ons jubileumconcert spelen we songs van onder andere The Yardbirds, The Kinks, Cliff Richard and The Shadows, The Beatles, The Who en Them”, vertelt Gerard Rolink. “Dat doen we op de manier zoals de bandleden in 1963 nog ‘young, loud and snotty’ waren. Natuurlijk hebben we speciaal voor dit optreden een aantal (nieuwe) oude songs aan het repertoire toegevoegd.”

Het jubileumconcert van The Fellows op zondag 13 mei begint om 16.00 uur. De toegang is gratis. (Eigen Foto's)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda