Kinderen voor Kinderen Koor 39: Kom erbij!

KLAZIENAVEEN - Het beroemdste kinderkoor van Nederland bestaat dit jaar 39 jaar en Lotte von der Weide uit Klazienaveen maakt daar deel van uit. Elke zondag gaat Lotte naar Amsterdam om te repeteren met het Koor. Samen met Femke, ook uit Drenthe. Eén groot avontuur!


Een avontuur dat begon met de audities in januari waar zo'n 2000 kinderen aan deel namen. Spannend dus! Een uur zingen en dansen en dan een brief mee die thuis of in de auto pas open mocht… Gelukkig door naar de volgende ronde. Die was op 4 februari, samen met nog 150 kinderen. En Lotte zat bij de 11 geselecteerde kinderen voor het Koor van 2018: "De audities waren heel erg leuk om te doen maar wel heel spannend. Ik ben zo blij dat ik erbij zit. Het is één groot avontuur.”


Sindsdien wordt er elke zondag gerepeteerd op de dansacademie van Lucia Marthas in Amsterdam. Met zang onder leiding van koordirigent Michiel Rozendal en met dans onder begeleiding van de choreografen van Lucia Marthas. Best pittig, maar hartstikke leuk en leerzaam. Inzingen van liedjes in de studio, clipopnames en optredens maken het natuurlijk helemaal tot een groot avontuur.

"Het leukste wat ik tot nu toe vond om te doen was het inzingen in de studio en de opname van de clip Fitlala. En de Koningsspelen waar we bij de officiële opening in Twello mochten optreden voor de Koning. We hebben ook een foto met hem gemaakt!" Lotte heeft ook heel veel zin in de live concerten in oktober waar de nieuwe cd 'Kom erbij!' zal worden gepresenteerd. Dat maakt het repeteren allemaal meer dan waard. Meer informatie over Kinderen voor Kinderen en de koorleden is te volgen op kinderenvoorkinderen.nl.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda