Tijdloze muziek en blues in De Amer

AMEN - Op de agenda van De Amer staan in het weekend van 5 oktober twee concerten. Vrijdagavond komt Yorick van Norden met zijn band naar Amen (5 oktober 20.00 uur). Zijn muzikale inspiratie ontleent hij aan The Beatles en dat is nog altijd te horen op zijn recente album vol tijdloze muziek.


BluesCulture komt zondagmiddag spelen (7 oktober 14.00 uur). De naam van de band geeft al aan in welk genre de band zich beweegt.

Op de agenda van De Amer staan in het weekend van 5 oktober twee concerten. Vrijdagavond komt Yorick van Norden met zijn band naar Amen (5 oktober 20.00 uur). Zijn muzikale inspiratie ontleent hij aan The Beatles en dat is nog altijd te horen op zijn recente album vol tijdloze muziek. BluesCulture komt zondagmiddag spelen (7 oktober 14.00 uur). De naam van de band geeft al aan in welk genre de band zich beweegt.

Yorick van Norden was een jaar of negen toen hij voor het eerst The Beatles op de radio hoorde. In de platencollectie van zijn ouders kwam hij albums als Rubber Soul en Revolver tegen. De jonge Yorick was meteen gegrepen door de muziek van The Beatles en die fascinatie is nog altijd hoorbaar in zijn tijdloze muziek. Dat geldt eveneens voor zijn in september verschenen tweede album The Jester.

Yorick van Norden heeft naast zijn eigen werk al verschillende muzikale wegen bewandeld. Zo gaf hij in het vorige Amerseizoen samen met Anne Soldaat een concert onder de titel Unsung Heroes. Vrijdag maakt Yorick van Norden zijn opwachting met Maarten Kooijman (Johan), Danny van Tiggele (Mister and Mississippi), Paul Bond (Dandelion) en Wouter Tol (Dandelion).


BluesCulture
Abi Wallenstein (1945) is een grote naam in de Duitse blueswereld. Met zijn trio BluesCulture is hij op zondag 7 oktober terug in De Amer, want het drietal trad er al vele malen met succes op. Zanger en gitarist Abi Wallenstein heeft de virtuoze mondharmonicaspeler Steve Baker en Martin Röttger (cajon) aan zijn zijde. Ze wonen in de buurt van Hamburg, maar Wallenstein werd geboren in Jeruzalem en Baker groeide op in Londen. Röttger is een echte Hamburger. Wat de drie gemeen hebben is een onvoorwaardelijke toewijding aan de blues, al laten ze verschillende genres in elkaar overlopen.

Abi Wallenstein heeft een rauwe en krachtige stem. Als gitarist is hij bedreven in de ‘pickingstyle’, maar ook in het slidewerk. Steve Baker is een grootheid op de bluesharp. Hij geeft les en schreef ook leerboeken over zijn favoriete instrument. Het dwingende ritme onder de muziek van BluesCulture wordt gelegd door drummer Martin Röttger die dat vooral doet op de Peruaanse cajon.

Reserveren via: 06 83 22 56 80 / reserveren@cafedeamer.nl

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda