Leif de Leeuw zet tanden in The Allman Brothers band

BORGER - In een uitgebreide tournee door Nederland zet jonge hond Leif de Leeuw met zijn band de tanden in het repertoire van de legendarische Allman Brothers band. Die tour brengt Leif de Leeuw langs veertien podia. De start was vorige maand. Op vrijdag 9 november is het de beurt aan VanSlag in Borger.


Gitarist Leif de Leeuw en zijn band behoren tot de top van de Nederlandse blues-scène. De Leeuw is beïnvloed door grootheden als Jeff Beck, David Gilmour én… inderdaad The Allman Brothers band. In april 2017 speelde hij met zijn band in de Boerderij in Zoetermeer als support van Devon Allman, de zoon van de legendarische muzikant Gregg Allman. Een maand later overleed Gregg aan de gevolgen van leverkanker. Het betekende het einde van het Allman Brothers tijdperk en voor De Leeuw een belangrijke trigger om deze muzikale uitdaging aan te gaan.

Uitbreiding
De Leif de Leeuw Band is geformeerd rondom de getalenteerde multi-award winnende gitarist Leif de Leeuw. Samen met zanger/gitarist Sem Jansen, drummer Tim Koning en bassist Boris Oud vormt hij dit bijzondere kwartet. De band speelt bluesrock met veel dampende riffs en snijdende twin-leads. Dat alles overgoten met een vette seventies saus. Om de tribute-shows extra speciaal te maken is de hulp van een aantal muzikale vrienden ingeroepen. Dat zijn toetsenist Rick Linzel, zanger/gitarist Jasper Schalks en omdat The Allman Brothers band twee drummers had, schuift Joram Bemelmans aan tweede drummer.

Support Act Triple Trouble
Die komen erg uit de buurt, Triple Trouble. Vier jonge musici uit Coevorden, waarbij absoluut niet aan de muziek is af te horen dat ze net twintig zijn. Het solide optreden zet vaak de toon van de avond. Van Triple Trouble is hun blues opbeurend en gepassioneerd: het speelplezier spat ervan af.
Het optreden begint om 20.30 uur. Meer info op www.vanslag.eu.

Foto; Jan Lenting

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda