The Sidekicks staan vooraan in de blues

The Sidekicks zijn al vanaf 2007 onderweg en in die periode heeft de bluesband een grote reputatie opgebouwd. Dat gebeurde niet alleen via het uitbrengen van twee fraaie albums, maar ook door een energieke liveperformance. Op zondag komt de vijfkoppige formatie naar De Amer (14.00 uur).


Oorspronkelijk heette de band Hans van Lier & The Sidekicks. Van Lier was ook sterk bepalend bij de realisatie van de albums Blues and more than Blues (2012) en Texas of the North (2017). Daarna ging hij in goed overleg zijn eigen muzikale weg, maar Peter Hummel is een uitstekende vervanger gebleken.

Het eerste album bracht de recensenten in 2012 in vervoering, getuige de volgende citaten: ‘… een formidabele band die internationaal in de allerhoogste klasse kan meedoen’ en ’…bewijst de band dat je voor de blues niet altijd in de Verenigde Staten hoeft te kijken’. Ook Texas of the North kreeg een goed onthaal en toonde aan dat de band ook andere muzikale invloeden dan de pure blues de ruimte geeft. Denk aan rythm & blues, bluesrock, jazz, swing en zelfs rootsrock.

The Sidekicks bestaan naast de al genoemde Peter Hummel (gitaar) uit Theo de Haan (zang), Bennie Timmer (gitaar), Fenno de Boer (basgitaar) en Wim Entzinger (drums). Reserveren via: 06 8322 5680 of reserveren@cafedeamer.nl

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda