Martin Harley bewapend met mooie liedjes en unieke gitaar

AMEN - Martin Harley (Cardiff, 1975) is een Britse singer-songwriter, die zich ruim beweegt in het genre van folk, roots en blues. Hij is bewapend met een bijzondere lap steel gitaar: een honderd jaar oude Weissenborn. Harley, die vrijdag 5 april (20.00 uur) optreedt in De Amer, is een meester in het bespelen van dit unieke instrument. In de loop der jaren heeft hij een respectabel aantal albums gerealiseerd, zowel solo als met band. Ze werden allemaal hoog gewaardeerd door de recensenten. Voor het album Mojo Fix (2012) stonden gastmuzikanten als Santana en Steve Winwood hem terzijde.


Martin Harley was als jongeman al geïnteresseerd in de ‘vroege’ blues en de soundtrack die Ry Cooder componeerde voor de film Paris, Texas, bracht hem op het spoor van de slide gitaar. Zijn muziek vertelt de verhalen van een muzikant die een groot deel van zijn leven ‘onderweg’ was. Na één van zijn vele reizen kreeg hij zelfs een plekje in het Guinness Book of World Records. In de Himalaya speelde hij op 6000 meter de ‘hoogste show ooit’.

Muzikaal gezien is Martin Harley moeilijk in een hokje te plaatsen. Zijn mooie liedjes neigen soms naar folk, dan weer naar sferen, waarin Seasick Steve voorbij lijkt te komen. Het repertoire varieert van melancholische nummers tot songs waarbij je nauwelijks stil kunt blijven zitten. Voor De Amer is Martin Harley geen onbekende. In 2017 gaf hij er als eens een concert, dat grote indruk maakte.
Reserveren via: 06 8322 5680 of reserveren@cafedeamer.nl

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda