Welshman Martyn Joseph in de Amer

AMEN - Welshman Martyn Joseph (1960) is al 35 jaar actief in de muziek, maar zijn optredens worden nog altijd gekenmerkt door een grote intensiteit. Iemand beschreef hem als ‘een performer die het publiek bij de strot grijpt’. Martyn Joseph, die op zaterdag 26 oktober (20.00 uur) optreedt in De Amer, wordt wel vergeleken met Bruce Springsteen. Die overeenkomst is op de eerste plaats van toepassing op de thema’s en het verhalende van de songs.


In veel van zijn liedjes toont Martyn Joseph zijn sociale bewogenheid en maatschappijkritische kant, maar hij zingt ook over hoop en liefde. Hij begeleidt zichzelf op gitaar, soms in combinatie met de mondharmonica, en dat doet hij geweldig. In dat opzicht doen zijn performances denken aan Luka Bloom en Bruce Cockburn.

Martyn Joseph mag dan relatief onbekend zijn, maar met een aantal singles kwam hij tamelijk hoog in de UK-charts. Zijn albums verschijnen onder een eigen label, Pipes, dat hij in 1999 oprichtte. Daarmee verwierf hij zich de vrijheid om zonder taboes zijn eigen richting te bepalen. Martyn Joseph laat zijn sociale hart niet alleen via de muziek spreken. Hij stichtte ‘Let yourself Trust’, waarmee hij geld inzamelt voor goede doelen.

Reserveren via: 06 8322 5680 of reserveren@cafedeamer.nl

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda