Piernel in Cafe De Amer

AMEN - Pieternel, die zaterdag 21 maart vanaf 20.00 uur in De Amer optreedt, stond het vorig seizoen al op hetzelfde podium. Toen nam Leonie Jansen de Amsterdamse zangeres mee, die direct opviel door haar country-geluid. Op eigen kracht is Pieternel een avontuurlijke ‘Nashville-girl’ die de grenzen van het genre op een onverwachte manier verlegt.

Haar zang en melodische stijl laten invloeden horen van namen als First Aid Kit, Douwe Bob, Bonnie Raitt, Lucius, Dolly Parton en Chris Stapleton. De eigen draai die Pieternel aan de sound van Nashville geeft, levert intieme en akoestische liedjes op, maar ook up-tempo songs. Thema’s als groei, liefde en avontuur bepalen veelal de Engelstalige teksten. Haar goed ontvangen album Roosevelt Island nam ze op in Nashville en Utrecht, waarbij ze samenwerkte met mede-songwriter Femke Weidema.

Pieternel (1983) stond al op jonge leeftijd op het podium. Ze verkende meerdere genres, maar vond haar stem in de taal van de country. Tijdens haar opleiding Pop & Jazz aan het Utrechtse Conservatorium ging Pieternel aan de slag met eigen muziek en nummers. Ook studeerde ze aan de Kleinkunst Academie in Amsterdam.
Reserveren via: 06 8322 5680 of reserveren@cafedeamer.nl

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda