Herinrichting zaal wordt nieuwe werkelijkheid

Podium VanSlag opent seizoen met VanderLinde BORGER - Met horten en stoten gaat het culturele seizoen weer van start. Ook Podium VanSlag in Borger zet de deuren weer open voor het publiek. Op zaterdag 29 augustus wordt de aftrap verzorgd door de Groninger rockformatie VanderLinde. Het optreden begint om 21.00 uur.


Om aan de richtlijnen van het RIVM te kunnen voldoen heeft directeur Henk Eggens het tot poppodium omgebouwde historische kerkje in het centrum van Borger flink moeten aanpassen. “We hebben het podium nu aan de brede kant van de zaal neergezet. Dat houdt in dat op het oorspronkelijke podium nu ook publiek plaats kan nemen.”

Theaterstoelen

Om dat publiek een goede stoel te kunnen bieden heeft Eggens een groot aantal stoelen van theater Kielzog uit Hoogezand kunnen kopen. “We bieden daarmee onze gasten een goede zitplaats die allemaal op anderhalve meter afstand staan zoals het RIVM dat voorschrijft.” In de zaal zijn veertig vaste zitplaatsen gecreëerd, waarvan de meeste in tweetallen staan gekoppeld. “Toegangskaartjes kunnen alleen per twee, drie of vier stuks worden aangeschaft”, legt Eggens uit. “Per concert zijn slechts vier single zitplaatsen. In de zaal zijn looproutes en de in- en uitgang uitgezet. “

Klimaatsysteem
VanSlag heeft als een van de weinig poppodia in de regio een uitgekiend klimaatsysteem dat ervoor zorgt dat de lucht in de ruimte (1700 kuub) per uur 3,5 keer wordt ververst met 6000 kubieke meter frisse lucht. Eggens: “Alleen buiten is meer frisse lucht.”

Afhankelijk van nog meer RIVM-maatregelen is VanSlag van plan om bij verplaatsing van de bezoekers in de zaal mondkapjes te verplichten. “Dat houdt in dat er mogelijk mondkapjes moeten worden gedragen bij binnenkomst, bij vertrek, of in de pauze bij onder meer toiletbezoek. Wij volgen het door de branche opgestelde protocol.”

Eggens voegt eraan toe dat VanSlag alles in het werk stelt om voor publiek, band en medewerkers veilige en sfeervolle optreden te organiseren. “Het zal mij niet verbazen dat dit de nieuwe werkelijkheid wordt.”

De aanpassingen van de zaal zijn mede mogelijk dankzij een bijdrage uit het Kickstart Cultuurfonds. (Foto’s Henk Eggens).

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda