100 kaarsjes voor super senior…. Rieks Rolink

VEENOORD - Het was vandaag, woensdag 13 januari een klein beetje feest in een Verzorgingshuis aan de Landschapsweg in Veenoord. Rieks Rolink vierde zijn 100ste verjaardag en dat wilden de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen ook wel even laten weten. In verband met de RIVM regels stonden zij in grote getale buiten om de eeuwling toe te zingen. Vol trots liet hij het allemaal over zich heen komen en genoot er ook zichtbaar van.


De voormalig controleur van de planteziektenkundig dienst uit Erica moet het helaas wel zonder een groot feest en een bezoek van de burgemeester van Emmen, de heer Eric van Oosterhout. Rieks Rolink woonde tot acht jaar geleden nog geheel zelfstandig aan de pannenkoekendijk in zijn geboorteplaats Erica.


Zijn grootste hobby was tuinieren en deed dat vooral samen met een van zijn zeven zonen. Na het overlijden van de zoon werd het hem ook teveel en verhuisde naar een ouderenwoning in Erica. Twee jaar geleden verruilde hij Erica voor een plekje in het verzorgingshuis waar hij overigens met heel veel plezier woont.


Ondanks dat er geen groot feest inzit door het virus en het minder goede weer leed zijn humeur er niet onder. De kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen brachten hem in kleine groepjes ene bezoek dat uiteraard gepaard ging met koffie met gebak. Rieks was een vlotte prater en als hij op de praatstoel zat dan ging het bijna altijd over zijn tijd als hobbytuinder in Erica. Bloemkool, Sla, spruiten en Sla kwam uit de eigen twee-hectare grote tuin. Voor een groot deel voor eigen gebruik, maar ook ging er vaak iets naar de veiling.

Een van de zonen herinnerde zich nog goed dat zij als kind vaak voor het eten eerst de sla uit de tuin moesten plukken zodat het ook op tijd op de veiling kwam. Op deze dag was het echter genieten geblazen voor de super senior. Gezien zijn lichamelijke gesteldheid moet hij zeker nog vaker het feestvarken kunnen zijn. 100 kaarsen geven recht op een groot feest en die zal er zeker nog komen als de regels het weer toelaten.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda