Monument Hoogveen Bargerveen onthuld

KLAZIENAVEEN - De provincie Drenthe en de gemeente Emmen hebben op 27 oktober 2016 het hoogveen in het Bargerveen in Zuidoost-Drenthe onthuld als zevende Aardkundig Monument in Drenthe. Het laatste restje levend hoogveen in Drenthe ligt in het Meerstalblok. Tegelijkertijd is ook het startsein gegeven voor de uitvoering van de werkzaamheden voor het project Bargerveen- Schoonebeek.


Aardkundige Monumenten zeggen veel over de natuurlijke ontstaanswijze van een gebied. Gedeputeerde Tjisse Stelpstra: ‘Met deze status vertellen we aan een breed publiek de bijzondere ontstaansgeschiedenis van het gebied en dat duurzaam beheer van het gevarieerde landschap hier op zijn plaats is.’

Leerlingen van de basisscholen 't Swarte Meer, de Praom, De Banier en St. Franciscus uit Zwartemeer, Weiteveen en Meppen hadden de primeur. Zij onthulden samen met wethouder René van der Weide, gedeputeerde Tjisse Stelpstra en gebiedsmanager Ans van Wijk van Staatsbosbeheer het informatiepaneel.

Tijdens de opening van het Aardkundige Monument Het Bargerveen heeft IVN Drenthe samen met gidsen van Staatsbosbeheer een educatieve tocht voor de schoolkinderen verzorgd. Leerlingen gingen op actieve manier de bodem beleven met diverse proefjes in het veld.(zie het fooboek)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda