Lezing over grote hoefdieren

EMMEN - De IVN-Afdeling Emmen en Omstreken houdt op woensdag 7 december haar maandelijkse natuuravond. Aaldrik Pot, Provinciaal adviseur ad interim (ecologie, strategie, beleid, communicatie) bij Staatsbosbeheer, komt vertellen over grote hoefdieren waaronder wilde runderen.

Op het land zijn de hoefdieren de overheersende planteneters. Ze lopen op de toppen van hun tenen (en vingers). Het aantal tenen dat de grond raakt is beperkt van één tot drie (soms vier). De nagel is sterk verdikt en vormt een hoef.

De hoefdieren worden in twee groepen gedeeld: de evenhoevigen (waaronder runderen, herten, varkens, nijlpaarden en kamelen) en de onevenhoevigen (paarden, neushoorns en tapirs).

Aanvang van de lezing is 20.00 uur , deze duurt tot ca. 22.00 uur en vindt plaats in Buurthuis De Cluft, Statenweg 109, aan het parkeerterrein bij winkelcentrum Angelslo. De lezing is gratis voor leden en donateurs van het IVN. Aan niet-leden wordt een bijdrage van 3 euro gevraagd. Voor meer informatie: Dick Haverkamp, Tel. (0591)531969 of mail: dickhaverkamp22@gmail.com

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda