Wethouder Otter draait buffer Weiteveen open

WEITEVEEN - Afgelopen donderdag verrichtte wethouwer Otter de officiële oplevering van de nieuwe waterbuffer bij Weiteveen. Dat deed hij door de stuw in de slenk open te draaien. Onder de vrolijke tonen en muzikale ondersteuning van het meegereisde Fietsorkest. Met het opendraaien van de stuw symboliseerde wethouder Otter het waterbeheer van de Buffer Weiteveen. Die Buffer is nodig om het unieke natuurgebied Bargerveen te behouden. Jisse Otter deed dit samen met Ans van Wijk, Gebiedsmanager van Staatsbosbeheer. Want Staatsbosbeheer gaat zowel het nieuwe terrein als de toekomstige Schaapskooi onderhouden en beheren.

Aan die Schaapskooi wordt op dit moment nog druk gebouwd. De nieuwe Buffer in Weiteveen is in iets minder dan één jaar gerealiseerd. Het heeft het landschap ten oosten van Weiteveen ingrijpend veranderd.

Het is een schitterend gebied geworden. Ideaal om te fietsen en te wandelen. Want er zijn, naast een 2-tal bruggen, tevens nieuwe fiets- en wandelpaden aangelegd. En eerder al waren er voorzieningen getroffen om ervoor te zorgen dat het dorp minder te maken krijgt met wateroverlast. Daarom waren ook omwonenden uit het dorp uitgenodigd voor de bijeenkomst. Het hele gezelschap vertrok met de Veenland Express van Staatsbosbeheer vanaf het Veenloopcentrum. Begeleid door het vrolijk toeterend Fietsorkest. En na de plichtplegingen kwam het gezelschap daar ook weer terug. Om gezamenlijk te genieten van een stevig bord erwtensoep.


Wethouder Otter en Ans van Wiik Gebiedsmanager van Staatsbosbeheer draaien samen de klep omlaag om de buffer te openen.(foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda