Lezing Bargerveen

ZWARTEMEER - Op woensdagavond 10 januari geeft Erik Bloemink, Boswachter Staatsbosbeheer Het Veenland – Zwartemeer en Natuurpark Ranger Internationaal Natuurpark Veenland, een lezing over het Bargerveen. Het Bargerveen is een natuurgebied midden in ’t Veenland, in de gemeente Emmen. Het gebied bestaat voornamelijk uit hoogveen en is een restje van het Boertanger moeras.


Het eerste deel van de lezing gaat over Staatsbosbeheer, Oosterbos, Bargerveen ontstaan en ontwikkeling en flora en fauna. Het tweede (kortere) deel zal gaan over de avifauna (specialiteiten en rariteiten) van het Bargerveen.

Aanvang van de lezing is 20.00 uur , deze duurt tot ca. 22.00 uur en vindt plaats in de boerderij van Staatsbosbeheer in Zwartemeer, aan de Kamerlingswijk OZ 83, 7894 AJ Zwartemeer. De lezing is gratis voor leden en donateurs van het IVN. Aan niet-leden wordt een bijdrage van 3 euro gevraagd.

We bieden de mensen die geen vervoer hebben de gelegenheid om met de auto vanuit Emmen mee te rijden naar Zwartemeer. Voorwaarde is dat u zich vooraf aanmeldt en op tijd aanwezig bent bij de volgende opstappunten. We vertrekken uiterlijk om 19.10 vanaf de voorzijde van het Station Emmen centrum en om 19.10 uur vanaf de Cluft, Statenweg 109, 7824 CW Emmen. Bij aanmelding ook vermelden bij welk opstappunt u aanwezig bent en na de lezing wordt u naar uw opstappunt teruggebracht.

Voor meer informatie en aanmelding vervoer: Dick Haverkamp, Tel. (0591)531969 of mail: ickhaverkamp22@gmail.com

In aansluiting op de lezing wordt op zondag 14 januari 2018 een excursie gehouden door het Bargerveen.

De start van de wandeling is om 14.00 uur bij de Boerderij van Staatsbosbeheer in Zwartemeer, aan de Kamerlingswijk OZ 83, 7894 AJ Zwartemeer. Deze excursie wordt geleid door Erik Bloemink. De wandeling is gratis voor leden en donateurs van het IVN. Aan niet-leden wordt een bijdrage van 3 euro gevraagd.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda