Ieder kind heeft recht op natuur

EMMEN - Wil jij natuur in de harten brengen van kinderen? Meld je dan aan voor de IVN cursus Jeugdnatuurbegeleider, die in maart start in Emmen. De cursus leidt nieuwe talenten op, uit Emmen en omgeving, die aan de slag willen met het begeleiden van kinderen van 6-12 jaar met buitenactiviteiten.

Flora- en faunakennis is niet direct noodzakelijk, wel belangstelling voor de natuur en vooral het willen en kunnen samenwerken met kinderen. Het is een leuke en interactieve cursus waarin je met je medecursisten zelf ook aan de slag gaat met praktijkopdrachten.

De IVN Jeugdbegeleiderscursus bestaat uit 8 dagdelen, afwisselend op woensdagavond en zaterdagmorgen en wordt afgesloten met een diploma. De eerste les is op 14 maart, de laatste les is op 16 juni. Je leert welke activiteiten geschikt zijn voor welke leeftijdsdoelgroepen, hoe je natuuractiviteitenvoorbereidt en wat het van jou vraagt als begeleider om kinderen weer dichter bij de natuur te brengen.

We zoeken vrijwilligers uit Emmen en de wijde omgeving die onder begeleiding van IVN Jeugdnatuurbegeleider willen worden. Het cursusteam en de docenten bestaan uit ervaren IVN vrijwilligers en beroepskrachten.

Voorwaarde voor deelname is het lidmaatschap van een IVN afdeling naar keuze. De cursus wordt gegeven bij het NIVON, J. van Ravenswaaystraat 26b, 7815 VN Emmen
De cursus kost €50. Inbegrepen zijn een mooie lesmap, koffie, thee en het IVN diploma Jeugdbegeleider.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda