Basisschool natuurspeurders ontdekken Nationaal Park Drentsche Aa

Woensdagmorgen 17 september start het vernieuwde Nationaal Park Drentsche Aa natuurspeurders programma. Hendrik Oosterveld, voorzitter van het Overlegorgaan Drentsche Aa spreekt de leerlingen toe en opent het onderwijsprogramma. Basisschoolleerlingen ontdekken en beleven het 'Nationaal Park Drentsche Aa’. Het onderwijsprogramma is door IVN Drenthe (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) ontwikkeld voor het Nationaal Park Drentsche Aa. Kinderen bezoeken vier verschillende locaties rond Oudemolen waar ze de natuur en het Drentsche Aa landschap ervaren en beleven. Op 18 en 19 september volgen meerdere klassen het onderwijsprogramma.


Het Nationaal Park onderwijsprogramma is in het beekdallandschap rond Oudemolen uitgezet. Thema's zijn; vissen in de beek, weidevogels, bodem en kleine beestjes. Kinderen in waadpakken vissen in de beek, boren naar grondsoorten, vangen kleine beestjes in de houtwal en zoeken naar weidevogels in het veld. Door deze uitdagende werkvorm leren de kinderen over de verschillende kenmerkende onderdelen van het beekdal Drentsche Aa.

Na afloop ontvangen alle kinderen het Drentsche Aa natuurspeurders diploma en komen ze op de foto in een door hen zelf gemaakt reusachtig vogelnest. De tocht wordt begeleid door IVN medewerkers, boswachters van Staatsbosbeheer en Nationaal Park gidsen.

Het onderwijs is een belangrijke doelgroep voor het Nationaal Park Drentsche Aa. Door kinderen te informeren, laten beleven en actief in te zetten willen we ze interesseren en daardoor de betrokkenheid vergroten voor het Nationaal Park Drentsche Aa en natuur en landschap in het algemeen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda