Carmelcollege en Rugbybond starten Academy

EMMEN - In september 2015 wordt er gestart met de Rugby Academy Noordoost. Het is een samenwerking tussen het Carmelcollege Emmen, de Nederlandse Rugby bond, NOC*NSF en diverse rugbyverenigingen en biedt jonge talentvolle rugbyers de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen.

De rugbytalenten krijgen op school een aangepast lesprogramma en kunnen op die manier extra trainingen volgen. Het uiteindelijke doel van de Rugby Academy is om het niveau van de sport in Nederland naar een hoger niveau te tillen.

Extra trainen
De Rugby Academy is voor kinderen die dromen van rugby en willen spelen op het hoogste niveau. De rugbyspelers die aan de Academy mogen deelnemen, worden door de bond geselecteerd. Naast de reguliere trainingen bij hun eigen vereniging, trainen zij drie tot vier keer per week extra. Dit onder leiding van een door de bond aangewezen toptrainer.

Begeleiding op school
Om de sport zo goed mogelijk te combineren met school, kunnen alle talenten uit de regio Noordoost Nederland op het Carmelcollege Emmen een aangepast lesprogramma volgen. De school is namelijk de enige Topsport Talentschool in Drenthe en mag onder meer vrijstellingen van bepaalde vakken geven en een flexibele lesrooster bieden. Daarnaast krijgt de sporter op het Carmelcollege persoonlijke begeleiding.

Informatieavond
Donderdag 12 maart is er van 19.30 tot 21.00 uur een informatieavond over de Rugby Academy op het Carmelcollege Emmen. Niet alleen is er de mogelijkheid om de Topsport Talentschool in Emmen te bezichtigen, ook worden de plannen van de Rugby Academy uitgebreid gepresenteerd.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda