Carmelcollege Nederlands kampioen tennis en voetbal

AMSTERDAM - Afgelopen vrijdag is het Carmelcollege Emmen tijdens het Olympic Moves The School Final in Amsterdam Nederlands kampioen tennis en voetbal geworden. Olympic Moves is de grootste schoolsportcompetitie van Nederland waar jaarlijks zo’n 150.00 leerlingen van 300 scholen aan mee doen.

In de regionale voorrondes plaatsten verschillende sportteams van het Carmelcollege zich voor de grote finale dag in Amsterdam. Zo deed er een meiden handbalteam en hockeyteam mee, een team veldlopers, een tennisteam en twee voetbalteams (jongens en meiden).

Tennisteam gooit hoge ogen

Het tennisteam bestaande uit Anne-Rim Romp en Mourad Hanifi hadden in de voorronde al hoge ogen gegooid. Beide zitten ook in het tennistalentencentrum van de school. In de competitie werden ze tweede in hun poule en gingen onverwacht door naar de halve finale. Deze en de daaropvolgende finale werden glansrijk gewonnen.

Unieke prestatie voor voetbalmeiden
Ook een team van jonge voetbalmeiden (klas 3) werd kampioen tijdens Olympic Moves. De meiden wonnen alle wedstrijden en kregen slecht één tegendoelpunt in de hele competitie. Een unieke prestatie.

Het Carmelcollege Emmen was ook in andere sporten goed vertegenwoordigd. Het meiden handbalteam werd tweede van Nederland en ook het team hockeymeiden eindigden als tweede in de competitie. Op het onderdeel veldlopen werd de 13-jarige havoleerling D’sean Holaman vijfde. De leerlingen hebben een prachtige dag beleefd in Amsterdam.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda