Esdal Vakcollege Emmen eerste winnaar TalentenKoers KNWU

EMMEN – Leerlingen van het Esdal Vakcollege Emmen en het Oranje Nassau College uit Zoetermeer zijn de winnaars geworden van het nieuwe, interactieve lespakket TalentenKoers van de KNWU. De beide scholen winnen hiermee een BMX-clinic en mogen zich een jaar lang het wielercollege van Nederland noemen.


Sportdocente Marieke Koops van ’t Jagt van het Esdal Vakcollege Emmen kijkt met veel plezier terug op de gevolgde lessen. “Het Esdal Vakcollege Emmen heeft een Sport-Adventure klas die uitdagingen aangaat. De uitdaging mee te doen aan de Talentenkoers is daar één van. Dit was een erg leuke ervaring waar door leerlingen veel energie in is gestoken en dat wordt nu dus beloond met een BMX-clinic. Fantastisch”.

In het interactief lespakket kunnen leerlingen in de onderbouw ontdekken voor welke wielerdiscipline zij de meeste aanleg hebben. In een fietsbattle hebben zij elkaar uitgedaagd zoveel mogelijk kilometers te maken De leerlingen van het Esdal Vakcollege Emmen kwamen samen uit op 1183 kilometer.

De talentvolste leerlingen van alle deelnemende scholen zijn uitgenodigd om op 3 oktober de strijd met elkaar aan te gaan op de fiets tijdens de landelijke finaledag. Dankzij de samenwerking van scholen, lokale Rabobanken en KNWU-verenigingen maken leerlingen kennis met de wielersport en kan talent worden ontdekt.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda