Docent Carmelcollege maakt handige examenfilmpjes

EMMEN - Saskia Ebbers, docente Duits op het Carmelcollege Emmen, is onlangs gestart met het maken van haar eigen video’s op YouTube. Aan de hand van grappige animaties krijgen de leerlingen tips en uitleg om zo extra goed voorbereid het eindexamen in te gaan.


In filmpjes van ongeveer vijf minuten vertelt de docent bevlogen over Duitse signaalwoorden en leesstrategieën. Aan de hand van sprekende voorbeelden, krijgen de leerlingen informatie die ze tijdens hun eindexamen goed kunnen gebruiken. Ook worden veelvoorkomende examenvragen besproken, zodat de leerling een beetje weet wat hij of zij kan verwachten.

Geïnspireerd geraakt
Het Carmelcollege Emmen start met ingang van het nieuwe schooljaar met Bring Your Own Device (BYOD). Leerlingen in de brugklas kunnen dan op hun eigen apparaat aan het werk, of dat nu een tablet of laptop is, dat maakt niet uit. Docenten hebben onlangs tijdens studiedagen op school voorlichting en workshops hierover gehad. Ebbers raakte daardoor geïnspireerd en is zelf video’s gaan maken voor leerlingen.

“Ik gebruikte tijdens mijn lessen al filmpjes van andere docenten, maar die vonden de leerlingen vaak erg saai en te lang duren”, aldus Ebbers. ”Ik heb ze gevraagd hoe een uitlegfilmpje er dan uit moest komen te zien en ben vervolgens zelf aan de slag gegaan. Ik vond het meteen erg leuk om te doen!” Inmiddels heeft Ebbers maar liefst 17 video’s geüpload, en er komen nog zeker meer bij. Via de website www.carmelemmen.nl zijn de filmpjes te vinden.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda