Leerling Hondsrug College wint middagje trainen bij Ajax

AMSTERDAM - ‘Meetrainen met Ajax was mijn ultieme droom.’ De twaalfjarige Mika Alserda, verdediger van de Kiel-Schoonoord-Combinatie (KSC), hoefde niet lang na te denken toen hij bij een prijsvraag van een bekend automerk gevraagd werd zijn grootste wens in te vullen.


Voor de leerling van het Emmer Hondsrug College was dat een inkoppertje. Zijn de meeste dromen bedrog, die van Mika kwam toevallig wel uit. De jeugdvoetballer was een van de winnaars. Daarom reisde hij vorige week af naar de hoofdstad voor een rondleiding door, en training op het Ajax sportcomplex de Toekomst. ‘Ik had nooit gedacht dat ik zou winnen en sprong een gat in de lucht toen ik hoorde dat ze mij uitgekozen hadden. Het was letterlijk een droom die uitkwam,’ kijkt de Hondsrug scholier terug.
Hele happening

Het bezoek aan Amsterdam bleek een hele happening waarbij de spanning zorgvuldig werd opgebouwd. Eerst een rondleiding door het trainingscomplex. Daarna een fotosessie. De tieners luisterden beleefd maar waren in gedachten vanzelfsprekend al op het o zo verleidelijke gras van het trainingsveld. Daar werden de jongeren een uur lang intensief onder handen genomen door de jeugdtrainers van Ajax. ‘Het was intensief kappen, draaien en dribbelen. Echt super om te doen. Ik kon het niveau ook nog zonder problemen aan. Dat was best cool,’ kijkt de KSC-verdediger terug.
Belangrijkste les

De belangrijkste les die hij uit ‘020’ meenam was dat hij op het veld constant in beweging moet blijven. Mika: ‘Ik help bij de training van de F-jes en ga dat zeker doorgeven. Natuurlijk ga ik het zelf ook op het veld gebruiken.’ Bijna net zo leuk als de training was het foto-moment met de Ajax-toppers zoals Dijks, Veldman en doelman Onana. Zijn dag kon helemaal niet meer stuk toen ook spits Hakim Ziyech met de Drentse verdediger op de gevoelige plaat werd vereeuwigd. Heel stiekem droomt Mika Alserda ooit als Ajax-speler met talentjes op de foto te mogen. De kans dat ook deze tweede droom in vervulling gaat is volgens hem echter niet groot. Een tweede-Ajax-training zit er dus niet in. Misschien een training bij Feyenoord dan? Mika: ‘Haha, trainen in 010? Dat nooit.’


foto: Familie Alserda.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda