Samenwerking Esdal College en ArtEZ Conservatorium

EMMEN – Het Esdal College en ArtEZ Conservatorium in Zwolle zijn op 7 december een samenwerking aangegaan. Deze samenwerking wordt ook ondersteund vanuit de Kunstbeweging.


Leerlingen die geïnteresseerd zijn in opleidingen als Jazz & Pop, Klassieke muziek, Docent muziek en Theater of Muziektherapie krijgen de mogelijkheid een toelatingscertificaat voor het theoriedeel van het Conservatorium te behalen.

ArtEZ verzorgt het lesprogramma en het Esdal College geeft de theorielessen. Na twee jaar vooropleiding kunnen de leerlingen deze cyclus afsluiten met een theorie-examen. Wordt dit positief afgesloten met een certificaat, dan blijft deze als toelatingsexamen een jaar lang geldig. De lessen zijn na schooltijd op de locatie Oosterstraat van het Esdal College.

De bedoeling is om in eerste instantie te starten met twee groepen: havo 3 en 4 en vwo 4 en 5. Bij voldoende animo, kan dit uitgebreid worden. De samenwerking is een mooie aanvulling op het certificering Cultuurprofielschool van de havo/vwo-locatie van het Esdal College.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda