Esdalleerlingen nemen deel aan Model European Parliament

EMMEN – In de week van 6 t/m 10 maart vindt in de raadszaal van het gemeentehuis in Emmen de jaarlijkse lokale ronde voor het Model European Parliament (MEP) plaats. In onze samenleving komen we gezamenlijk voor veel discussies te staan. Bij een democratie is het de bedoeling dat de gehele bevolking bij voorgevallen problemen oplossingen zoekt. Het is dus belangrijk dat de jeugd ook een rol gaat spelen in deze discussies en daarom krijgen vwo-leerlingen van het Esdal College de kans om mee doen aan MEP.


Bij MEP worden leerlingen ingedeeld in commissies, waarmee zij gaan discussiëren over actuele aspecten in de samenleving, zoals de vluchtelingenkwestie. De MEP-week begint met een debat-training en een excursie naar Den Haag waar ze een rondleiding krijgen in de Tweede Kamer.

Daar leren de leerlingen alles over debatteren en resoluties opstellen. Aan het einde van de MEP-week op 10 maart gaan de leerlingen debatteren in een plenaire zitting in het gemeentehuis van Emmen. Hierbij proberen de commissies hun zelfbedachte resolutie aan te prijzen, met als doel de doorvoering van hun plannen.

Het is erg interessant om de verschillende meningen te horen van de jeugd.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda