31 maart opening Voorschool De Bascule

NIEUW AMSTERDAM - Wethouder Jan Bos opent vrijdag a.s. om 15.00 uur Voorschool obs De Bascule in Nieuw-Amsterdam. Dit is de elfde voorschool in de gemeente Emmen en de bedoeling is om voor de zomervakantie van 2018 voor elke basisschool een voorschool mogelijk te maken.


Op de voorschool worden de peuters spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Het belangrijkste verschil met een peuterspeelzaal en reguliere kinderopvang is dat een voorschool onderdeel is van de basisschool. Daarmee ontstaat er een doorgaande leerlijn vanaf 2,5 jaar.

Samenwerking
De gemeente Emmen werkt samen met alle schoolbesturen in Emmen, Stichting Peuterwerk en Kinderdagopvanglocaties. In Nieuw-Amsterdam werkt obs De Bascule nauw samen met Kinderopvang Zus&Zo, die de voorschool daar uitvoert. De peuters vanaf 2,5 jaar tot 4 jaar zijn 10 uur per week op de voorschool waar ze zich spelenderwijs ontwikkelen in een groep leeftijdsgenootjes. De pedagogisch medewerkers van de voorschool hebben allemaal een opleiding gevolgd, specifiek gericht op de ontwikkeling van peuters.

Totaalpakket
Met de opening van deze voorschool biedt Nieuw-Amsterdam één locatie voor kinderen van 0 - 12 jaar: voorschoolse- en naschoolse opvang, dagopvang, de voorschool en de basisschool. De Bascule en Zus&Zo bieden hiermee een totaalpakket.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda