Veel belangstelling nieuw tussenjaar Emmer Hondsrug College

EMMEN - Het Hondsrug College is tevreden over de belangstelling voor het nieuwe extra leerjaar voor kinderen die uitgeleerd zijn op de basisschool maar nog niet toe zijn aan de middelbare school. In totaal zestien kinderen met een vwo-advies, verdeeld over twee klassen, beginnen na de zomervakantie met het tussenjaar dat de naam Intermezzo draagt.

De kinderen zijn wat leren betreft klaar voor de middelbare school. Op emotioneel gebied is dat echter nog een brug te ver. De scholengemeenschap is de tweede school in Nederland die een dergelijk extra jaar aanbiedt.


Tevreden
Ben den Hamer locatieleider Start College is tevreden over de belangstelling. Toch wil hij nog niet spreken van een succes. ‘Daar is het veel te vroeg voor. Pas als de belangstelling voor Intermezzo de komende jaren stabiel blijft kunnen we spreken van een succes.’

Talen en creatieve ontwikkeling
Er is in het extra leerjaar veel aandacht voor talen en creatieve ontwikkeling. Ook drama, muziek en sport staan op het rooster. Elke leerling heeft bovendien dagelijks een uur voor zichzelf met zijn of haar mentor. Alle vakken bieden uiteraard het hoge en uitdagende niveau dat je van een begaafdheidsprofielschool als het Emmer Hondsrug College mag verwachten.

Geen overlap
Een jaar Intermezzo is volgens den Hamer beslist geen vervanging van de brugklas. ‘We bereiden kinderen voor op het eerste jaar maar het overlapt elkaar beslist niet. Het komt er op neer dat de leerlingen de tijd krijgen door te groeien naar de brugklas van het vwo en talentstroom,’ legt hij uit. Aan het eind van dit tussenjaar krijgen de leerlingen een advies voor het vervolgtraject en dat hoeft niet per se op het Hondsrug College gevolgd te worden.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda