Kom sfeer proeven op Christelijke Basisschool Het Talent

EMMEN - De vlag ging vorige week in top bij basisschool Het Talent aan de Zandzoom 19 in de Delftlanden. De honderdste leerling werd namelijk ingeschreven. Een belangrijke mijlpaal voor de school in de jongste woonwijk van Emmen. Het Talent zit duidelijk in de lift en daar zijn directeur Bertie Vink, haar team en niet te vergeten de leerlingen buitengewoon trots op.


Er was dan ook alle reden voor een klein feestje, compleet met slingers en gebak. Volgens Bertie Vink gaat het duidelijk goed met de Delftlanden. ‘De tijd in de lappenmand is definitief voorbij. Er wordt weer gebouwd en wij profiteren daarvan. Zelfs ouders die de afgelopen tijd moesten verhuizen, lieten hun kind bij ons op school. Dat geeft vertrouwen en frisse energie, aldus de directeur.

Kom kijken
Voor de school reden genoeg om volgende week haar deuren wijd open te zetten. ‘Iedereen is komende woensdag vanaf tien uur meer dan welkom om een kijkje in de keuken te nemen. Maak een praatje met de leerkrachten en ga in gesprek met de leerlingen over hun ervaringen op Het Talent.

Zeven leerdoelen
Tijdens de lessen op de Emmer basisschool staan zeven leerdoelen centraal. Zoals Belangrijke Zaken Eerst, Wees Proactief en Eerst Begrijpen Dan Begrepen Worden. Vink: ‘Met Wees Proactief willen we bereiken dat kinderen zelfstandig leren nadenken, principes vormen en niet vanzelfsprekend achter iemand met bijvoorbeeld een grote mond aanlopen. Bij Eerst Begrijpen Dan Begrepen Worden stimuleren we kinderen eerst de standpunten van een ander aan te horen en te overwegen om daarna pas zelf het woord te nemen.

Doorlopende leerlijn
Het komt erop neer dat wij de leerlingen belangrijke vaardigheden willen meegeven die ze in hun latere leven goed kunnen gebruiken. Dit wordt naast taal, rekenen en lezen via de doorlopende leerlijn The Leader in me in praktijk gebracht. ‘De leerlingen van Het Talent leggen aanstaande woensdag graag uit hoe ze deze vaardigheden in de lessen gebruiken. ‘Dat kunnen zij beter en overtuigender dan ons. De kinderen zijn tenslotte onze ambassadeurs. Ze verheugen zich erop en willen graag alles vertellen over hun school,’ besluit een trotse directeur van Het Talent.

(foto: Shoot Design)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda