16e editie Oktobermaand Kindermaand

EMMEN - De burgemeesters in Drenthe bezochten woensdagmorgen basisscholen in de provincie om het startsein te geven voor Oktobermaand Kindermaand; een maand vol kunst en cultuur voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Zij deden dit door het ,,ik hou van cultuur-verjaardagsspel,, te spelen. In de ochtend werden de burgemeesters feestelijk ontvangen door leerlingen van de scholen.


In Emmen was burgemeester Eric van Oosterhout op bezoek bij de Thrianthaschool in de wijk Bargeres. Daar speelde de burgemeester met de kinderen het verjaardagsspel. Kinderen gaven een verjaardagscadeau in de kring rond en moesten zo snel mogelijk vragen beantwoorden over kunst en cultuur in Drenthe. Als het cadeau ontplofte gingen de overige kinderen door naar de volgende ronde.

De winnaar van het spel ontving als eerste het programmaboekje van Oktobermaand Kindermaand en mocht met de burgemeester op de foto.

Bij de jongens was dat Jesse ..............................................

en bij de meisjes kreeg Maureen de amtsketen van de burgemeester omgehangen.

De provinciale burgemeestersactie is een interactieve en feestelijke manier om het project te starten. Oktobermaand Kindermaand geeft kinderen de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan activiteiten op het gebied van kunst en cultuur in Drenthe.

Musea, theaters, muziek- en dansscholen, ateliers, bibliotheken en molens openen in de weekenden van oktober hun deuren voor alle kinderen van 4 t/m 12 jaar en organiseren verschillende creatieve activiteiten.
Het is de 16e keer dat Oktobermaand Kindermaand wordt georganiseerd in Drenthe.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda