Technische studenten NHL Stenden Emmen ontmoeten toekomstige werkgever in Atlas Theater

EMMEN - Meer dan 500 studenten van de technische en ICT-opleidingen van NHL Stenden Hogeschool in Emmen maakten woensdag 25 april kennis met hun toekomstige werkgever. In totaal presenteerden 43 bedrijven zich aan de young professionals. “Deze dag past uitstekend bij het praktijkgerichte karakter van de opleidingen”, aldus Egon van der Veer, Academiedirecteur ICT.

“Onze technische opleidingen van NHL Stenden werken nauw samen met bedrijven uit heel het land, waarbij ook de focus ligt op partners uit de eigen regio.”

De dag in Emmen werd afgetrapt met twee bijzondere gastsprekers. Trudy Dehue, hoogleraar bij Universiteit Groningen, vertelde een boeiend verhaal over toegepast onderzoek en (mis)interpretatie van onderzoeksresultaten. Ook Jaap Haartsen, uitvinder van Bluetooth (een ontdekking die in de regio Emmen werd gedaan) wist de studenten te boeien met zijn verhaal.

Samenwerking bedrijfsleven
Bedrijven uit de regio konden op de bedrijvenmarkten in gesprek gaan met studenten van de technische opleidingen Informatica, Life Science en Werktuigbouwkunde. Van werkveldoriëntatie voor eerste- en tweedejaarsstudenten tot aan concrete vacatures voor studenten die bijna afstuderen; het aanbod was zeer divers. Academiedirecteur Egon van der Veer: “We zijn trots op het grote aantal bedrijven dat deze dag aanwezig was. Op deze dag vieren we die mooie samenwerking, waarmee we innovatie en vitaliteit in de regio versterken.”

Regionale verankering
Met vestigingen in binnen- en buitenland speelt NHL Stenden in op behoeften uit de regio. Daarbij heeft iedere locatie zijn eigen speelveld. Zo stond de Centrale Hal van de NHL Stenden-locatie in Leeuwarden een dag later vol met presentaties van 42 bedrijven. Hier kwamen meer dan 900 studenten op af van de opleidingen Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, Technische Bedrijfskunde, Toegepaste Wiskunde, Bouwkunde, Civiele Techniek en Ruimtelijke Ontwikkeling en Mobiliteit.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda