Nu ook tweetalig mavo op het Carmelcollege Emmen

EMMEN - Komend schooljaar start het Carmelcollege Emmen met een tweetalige opleiding mavo. De leerlingen verwerven niet alleen een hoog niveau Engels, maar worden opgeleid tot echte wereldburgers. Hiermee wil de school inspelen op de groeiende vraag vanuit het mbo, dat steeds meer Engelstalige opleidingen aanbiedt.

Naast de extra lessen Engels die binnen het tweetalig mavo worden aangeboden, krijgen de leerlingen meerdere vakken en projecten in het Engels aangeboden. Tevens is er veel aandacht voor internationale uitwisselingen en worden er regelmatig Engelstalige activiteiten voor de leerlingen georganiseerd.

De tijd is rijp
Het Carmelcollege Emmen biedt sinds 2001 al tweetalig onderwijs aan voor leerlingen op vwo-niveau (atheneum) en vanaf 2008 kunnen ook havo-leerlingen tweetalig onderwijs in Emmen volgen.

Volgens Martine van der Wel, teamleider tweetalig onderwijs (TTO) van het Carmelcollege Emmen, is de tijd rijp om te starten met TTO mavo. “Je ziet dat steeds meer basisscholen aandacht besteden aan Engels. Kinderen met een mavo-advies, die het leuk vinden om in het Engels les te krijgen, kunnen dus nu ook op onze school terecht”, aldus Van der Wel.

De populariteit van tweetalig onderwijs neemt overigens toe. In het hele land ontstaan steeds meer TTO mavoscholen. En vanaf augustus is er dus ook een TTO mavo in Emmen.

Meer weten over het tweetalig onderwijs van het Carmelcollege Emmen? Op woensdag 6 februari tussen 14.00 en 21.00 uur houdt de school open huis.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda