Bijzondere uitwisseling op het Carmelcollege Emmen

EMMEN -?? De afgelopen week stond er op het Carmelcollege Emmen wel een heel bijzondere uitwisseling op het programma. Acht jongeren van de Pawar Public School in Dombivali (India) en hun begeleiders waren tot en met 30 mei in Emmen te gast. Niet alleen om kennis te maken met de Nederlandse cultuur en gebruiken. Naast het volgen van lessen op school werd er ook gesport en gingen ze in debat met hun Nederlandse leeftijdsgenoten.


Het Carmelcollege Emmen had al enige tijd contact met de school in India. In het kader van EUMIND, wat staat voor Europe meets India, werken de Indiase en Nederlandse leerlingen aan een gezamenlijk project over duurzaamheid. “Het verzoek van de Indiase schooldirecteur om onze school in Emmen te bezoeken kwam spontaan en redelijk onverwacht”, vertelde Marcel Mulder, docent aardrijkskunde en initiatiefnemer van het project. “India ligt niet bepaald naast de deur. Een dergelijke reis kost ook wel wat natuurlijk.”

De kinderen verbleven bij Nederlandse gastgezinnen. Behalve een bezoek aan Giethoorn en het Rijksmuseum in Amsterdam, gingen de leerlingen ook met elkaar in debat. Onder de noemer ‘burning issues’ passeerden diverse politieke en culturele onderwerpen de revue. Gezien de culturele verschillen tussen de Nederlandse en Indiase leerlingen leidde dit toch interessante gesprekken. Na deze uitwisseling zullen de leerlingen van beide scholen via een videoconference nog contact met elkaar hebben over het internationale project. In januari zal een groep afgevaardigden van het Carmelcollege Emmen de Pawa Public School in Dombivali bezoeken.


De leerlingen van de Carmel College en de Indiase leeftijdsgenoten en begeleiding zorgden voor een zeer nuttige uitwisseling. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda