Nieuwbouw Esdal College kan gaan beginnen

EMMEN – Afgelopen vrijdagmiddag werd door Het Esdal College onder grote belangstelling het startsein gegeven voor een nieuwe school op de Esdal Campus in Emmen. Terwijl nog volop aan de afbraak van het oude schoolgebouw kan nu binnenkort met de bouw van een nieuwe school worden begonnen op de locatie waar voorheen Theater de Muzeval was gesitueerd.


De school van zo’n 3.900 vierkante meter zal straks plek bieden aan ongeveer 250 leerlingen. De opleidingen die nu nog gehuisvest zijn op de locatie Weerdingerstraat verhuizen naar de nieuwe school. Door de nieuwbouw is het mogelijk om het onderwijs te verzorgen op de manier die de huidige tijd vraagt. Bovendien kan het Esdal College hiermee bijdragen aan het in stand houden van het onderwijsaanbod in Zuidoost-Drenthe.

Het gebouw aan de Weerdingerstraat zal daarna worden afgestoten door het Esdal College. De nieuwe school wordt gebouwd door Hesco Bouw uit Stadskanaal. Pranger-Rosier Installaties uit Dokkum zal de installatiewerkzaamheden voor haar rekening nemen. In week 40 wordt gestart met de voorbereidingen van de bouw. De oplevering van het nieuwe schoolgebouw dat uit drie lagen zal bestaan staat gepland voor november 2020.

In de nieuwe school is volgens Directeur en bestuurder Matthias Kooistra ook aan cultuur gedacht, want in de plaats van een gebruikelijke gymzaal zal er op de tweede laag een kleine theater komen.


Samen met enkele leerlingen onthulde wethouder Robert Kleine een groot bouwbord voor de locatie van de voormalige Muzeval waar de nieuwe school zal worden gebouwd.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda