Bedrijfsvakschool Techniek en Menso leiden technisch personeel op.

EMMEN - Vrijdag 23 oktober zijn zeven leerlingen van de Bedrijfsvakschool Techniek geslaagd voor hun opleiding tot allround verspaner. Met het behalen van hun vakdiploma via de Bedrijfsvakschool Techniek hebben de zeven leerlingen zich verzekerd van een betaalde baan bij één van de praktijkopleiders! Bedrijfsvakschool Techniek(BVT) is een stichting waarvan vijfentwintig technische bedrijven uit Zuid- Oost Drenthe lid zijn.


Van de geslaagden ontvingen drie in 2018 een uitkering en werden daardoor begeleid door Menso. Deze begeleiding richtte zich op het vinden van passend werk of scholing. De interesse bij alle drie mannen was er om een technische opleiding te gaan volgen. De BBL – opleiding (werken en leren) van de Bedrijfsvakschool Techniek in Emmen was de ideale kans om het vak te leren in een praktijkomgeving, en direct verzekerd te zijn van een inkomen.

De leerlingen krijgen voor de duur van de opleiding een leer- en werkovereenkomst. De lessen voor deze opleiding worden in een modern, door de BVT ingerichte werkplaats, bij het Drenthe College gegeven. Na een deel praktijk op school, hebben de mannen hun werkperiode gelopen bij één van de leden van de Bedrijfsvakschool Techniek. Na drie jaar studie en het behalen van het vakdiploma blijkt dat hard werken loont!

Na het behalen van het vakdiploma, gaan de leerlingen aan de slag in een betaalde baan bij het lidbedrijf waar ze hun praktijk ervaring hebben opgedaan. We kunnen spreken van een mooie nieuwe start voor de heren en vaardig gemotiveerd technisch personeel voor de werkgevers!

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda