Op Carmelcollege lessen volledig online

EMMEN - In verband met een toename in het aantal coronabesmettingen onder leerlingen, zal het Carmelcollege Emmen met ingang van dinsdag 24 november volledig overgaan op lessen op afstand. Deze maatregel is zojuist door de schoolleiding aangekondigd en geldt tot en met 6 december. De school blijft wel open voor docenten. Zij kunnen vanuit het klaslokaal hun lessen online verzorgen.


“We vinden het erg vervelend, want liever houden we de school gewoon open voor leerlingen natuurlijk, maar we kunnen niet anders dan onze verantwoordelijkheid hierin nemen” aldus Louwien Eising, rector van het Carmelcollege. Het besluit is afgestemd met de GGD.

Tot twee weken geleden waren er amper besmettingen op de school. Sinds enkele dagen nam het aantal positief geteste leerlingen toch wel toe en had de school al enkele klassen uit voorzorg in quarantaine geplaatst. “Gezondheid gaat boven alles”, zegt Eising. “We zijn dan ook van mening dat we er goed aan doen om alle klassen voor anderhalve week naar huis te sturen. Daarmee creëren we rust voor onze leerlingen en docenten. Bovendien hebben we alles online goed ingericht en zijn vakdocenten en mentoren gewoon bereikbaar voor vragen.”

Eventuele toetsen die gepland staan zullen worden verplaatst en/of online plaatsvinden. Het Carmelcollege Emmen gaat ervan uit dat op maandag 7 december alle lessen op school normaal worden hervat.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda