CDA maakt werk van soepele regels

EMMEN - De CDA-fractie in Emmen gaat werk maken van soepele regels. Op initiatief van het CDA discussieert de raadscommissie Wonen & Ruimte op 30 november over vereenvoudiging van bestemmingsplannen. De fractie wil ter voorbereiding hierop ideeën hierover ophalen bij de Emmer inwoners en ondernemers.


‘Deregulering’, ‘minder regels’, ‘regelvrije gebieden’, het zijn termen die vaak en veel voorbij komen in de media. Het CDA in Emmen kiest voor een andere insteek, nl. soepelere en betere regels. Raadslid Alfred Gijlers hierover: “Veel regels zijn standaard opgezet, een soort one size fits all. Er zit vaak wel een gedachte achter, maar het is niet altijd even actueel en flexibel. Wat leidt tot gedoe en dus ergernis.”

Na de verkiezingen heeft de CDA-fractie van meet af aan aangedrongen om de gemeentelijke bestemmingsplannen onder de loep te nemen. Dit omdat de gemeente voor een groot deel zelf de invulling hiervan bepaalt in tegenstelling tot veel andere regels. Op 30 november a.s. gaat de raadscommissie Wonen & Ruimte praten over vereenvoudiging van bestemmingsplannen. Aan de orde komen ondermeer stellingen als “Je moet op eigen grond kunnen bouwen wat je wilt” en “Elke ZZP-er moet zijn beroep in alle vrijheid aan huis kunnen uitoefenen”. Volgens Gijlers ligt dit allemaal nog niet zo eenvoudig: “Daar waar je de één vrijheid geeft, heeft dat vaak direct consequenties voor de ander. Denk aan de discussie over de horeca onder de Myriadeflat. Of kleiner: als je buurman iets gaat bouwen, dat wel erg groot wordt en dicht op erfgrens komt te staan. We moeten dus zorgvuldig zijn in onze keuzes.”

De CDA-fractie heeft hierover de nodige ideeën, maar wil nog een stap verder zetten. “Natuurlijk hebben we onze gedachten hierover, maar het lijkt ons ook goed om van de Emmenaren zelf te horen waar zij tegen aan lopen als het gaat om bestemmingsplannen. Hoe meer we weten, des te beter de discussie!” aldus Gijlers. Mensen die een reactie willen geven, kunnen dat doen op www.cdaemmen.nl.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda