21 juni: Jeugdparlement in Emmen

EMMEN - Woensdag 21 juni vindt editie 2017 van het unieke project ‘Jeugdparlement Emmen’plaats.


Het vorig jaar geintroduceerde nieuwe concept, waarbij de organisatie in handen is van de middelbare scholen Carmel -, Esdal -, Terra - en Hondsrugcollege en Tim Smit (tevens voorzitter Jongeren Adviesraad Emmen), wordt vanwege succes dit jaar herhaald. Het doel van dit project is om jongeren meer te betrekken bij politieke beleid- en besluitvorming, maar ook werken jongeren deze dag aan hun persoonlijke vaardigheden.

Het is een spannende dag voor de leerlingen, waarop zij kennismaken met de politiek en de gemeente en uitgedaagd worden om mee te denken over kansen in de gemeente. Tijdens het Jeugdparlement bedenken ongeveer 50 leerlingen van het derde jaar van Hondsrug College, Esdal College, Carmelcollege en AOC Terra plannen rond de vraag ‘hoe maken we Emmen nog aantrekkelijker?’. Het winnende voorstel wordt daadwerkelijk uitgevoerd.

De leerlingen worden ingedeeld in vijf werkgroepen. Samen werken zij een concreet voorstel uit. Zij kunnen onder meer advies inroepen van ambtenaren en raadsleden. Dagvoorzitter is Tim Smit. Aan het einde van de dag lichten de leerlingen hun voorstel toe tijdens een jeugdgemeenteraadsvergadering, waarbij ze met elkaar in debat gaan. Deze vergadering wordt geleid door burgemeester Eric van Oosterhout, in aanwezigheid van enkele raadsleden. Uiteindelijk wordt er één voorstel gekozen dat uitgevoerd wordt. Voor het winnende voorstel heeft de gemeente Emmen € 1.250,- beschikbaar gesteld. De gemeente is ondersteunend hierin stelt subsidie beschikbaar, vergaderruimten, cartering en deskundigen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda