Spreek-Je-Uit Café D66 op 21 februari in Hotel ten Cate

EMMEN - D66 Emmen organiseert op 21 februari 2018 om 19:30 in Hotel ten Cate een zogenaamd “spreek-je-uit-cafe?”. Dit is een politieke thema-avond, met een panel van deskundigen en veel interactie met het publiek.

Veilig over straat
Het thema van deze avond is #veiligoverstraat. Veilig Verkeer Nederland heeft als missie “Iedereen veilig over straat”. Die missie ziet uiteraard toe op verkeersveiligheid, maar veiligheid gaat verder dan alleen het verkeer. Zo liepen Alexander Pechtold en Wouter Koolmees hand-in-hand over het Binnenhof op 3 april 2017 om hun solidariteit te tonen met twee jongens die klaarblijkelijk vanwege hun seksuele voorkeur op straat in elkaar waren geslagen.

Nog voor die gebeurtenissen kennen we allemaal de verhalen rondom de vermeende aanrandingen in Keulen tijdens de voorgaande nieuwjaarsnacht, waar groepen jonge mannen zich vergrepen aan hele menigtes feestende vrouwen bij een treinstation.
Ook dichterbij huis kan het mis gaan. Zo werd begin 2017 een jongen in Coevorden mishandeld na een avondje stappen, opnieuw vanwege zijn seksuele voorkeur. Of het geval van de mevrouw uit Hoogeveen, die met haar dochter op een koopavond besmeurd werd met bloem, omdat ze naar de woorden van de belagers “witter gemaakt moest worden”.

Stuk voor stuk geven deze voorbeelden blijk van een onveilige situatie. Maar is Nederland dan zo onveilig? Kan iedereen nog gewoon veilig over straat? Ongeacht geloof, huidskleur, seksuele voorkeur, etniciteit of wat dan ook? Hoe veilig is de straat in Emmen eigenlijk?

Programma
Tijdens het spreek-je-uit-cafe? wil D66 Emmen dat om 19.30 uur begint, daarom het thema fysieke veiligheid op straat verkennen aan de hand van stellingen, vragen van e?n aan het publiek, en interessante gastsprekers. Het panel dat hoopt veel vragen te beantwoorden bestaat uit burgemeester Eric van Oosterhout, Martine Venhorst, Ugbaad Kilincci en Roelof Kleve. De avond is vrij toegangelijk. Om zeker te zijn van een plaats meldt u zich vooraf aan door een mail te sturen naar fractie@d66emmen.nl.

Op 5 februari 2018 volgt een definitief persbericht met daarin vermeld de aanwezige gastsprekers, enkele verkennende stellingen en eventuele aanvullende informatie die voor u van belang kan zijn. Wij kijken uit naar uw komst!

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda