Wakker Emmen wil aanpak hondenpoepoverlast

EMMEN – Eén van de grootste ergernissen bij inwoners in gemeenten is overlast van hondenpoep. Eén van de belangrijkste voorwaarde voor een prettige woonomgeving voor onze inwoners, is een openbare ruimte die schoon is. Wakker Emmen wil daarom dat de gemeente meer handhaving en toezicht gaat inzetten om deze problematiek te verminderen.


Met enige regelmaat ontvangt de fractie van Wakker Emmen klachten over achtergelaten hondenpoep. Inwoners komen het tegen op de stoep- en/of straat, maar ook op speelvelden, bij scholen en bij speeltuinen waar kinderen spelen. Raadslid Dewy Leal: “Als ik door mijn eigen wijk loop zie ik regelmatig dat mensen gewoon doorlopen en de poep van hun hond laten liggen. Terwijl het zo simpel is om even een zakje mee te nemen. In sommige wijken hangen zelfs zakjesdispensers waar de poep in kan worden opgeruimd.’’

In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Emmen is vastgesteld dat hondenbezitters verplicht zijn om de uitwerpselen van de hond, op te ruimen. Wakker Emmen gaat het college schriftelijk vragen stellen of het college op de hoogte is van de vele ergernissen en of er iets op het gebied van handhaving en toezicht zou kunnen komen zodat de gemeente Emmen voor iedereen een schoon en leefbare gemeente blijft.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda

Laatste nieuws
 
agenda emmen
Mee®doen Schoonebeek, het is mooi geweest!
za 23 okt 2021 om 16:00
Shadow band Shadowski en Klaas Hummel in CH50+
zo 24 okt 2021 om 14:30
Meer mensen met een beperking politiek actief in Drenthe
do 28 okt 2021 om 16:30