PvdA Hoogeveen start petitie tegen bezuiniging op buurt- en dorpshuizen

HOOGEVEEN - Als het aan de Hoogeveense PvdA ligt, gaan de voor 2023 en 2024 geplande bezuinigingen op buurt- en dorpshuizen van tafel. De PvdA is een petitie gestart op handenafvanonsbuurthuis.nl Eind vorig jaar stemde een meerderheid van de gemeenteraad in met de bezuinigingen. Op korte termijn zullen meerdere buurt- en dorpshuizen daardoor hoogstwaarschijnlijk moeten sluiten.

“De bezuinigingen zijn een onbegrijpelijk plan”, stelt PvdA-lijsttrekker Stan van Eck. “Buurt- en dorpshuizen zijn onmisbaar voor ontmoeting en voor de leefbaarheid in buurten en dorpen.”

Bezuiniging keert als boemerang terug
Een ruime meerderheid in de Hoogeveense raad is voorstander van de bezuinigingen en heeft daarmee geen moeite met dreigende sluiting van meerdere buurt- en dorpshuizen. De PvdA legt zich daar niet bij neer. Van Eck: “De bezuinigingen van nu keren later als een boemerang terug. Activiteiten vallen stil, de samenhang in een buurt verdwijnt en mensen zullen vereenzamen.”

“Toneelvoorstellingen, kaart- en biljartcompetities, sportactiviteiten, samen koken, er gebeurt zoveel in de buurt- en dorpshuizen. En als het aan ons ligt, breiden we de functie juist uit. Ontwikkel flexwerkplekken voor zelfstandig ondernemers en regel dat zorgverleners er spreekuren houden. En altijd moet een buurt- of dorpshuis gewoon open blijven om even binnen te lopen voor een kopje koffie en een praatje.”

De petitie om de bezuiniging van tafel te halen, is te vinden op www.handenafvanonsbuurthuis.nl

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda