Sumeyye Sezer wint iPod in actie Drentse bibliotheken

EMMEN - De 14-jarige Sumeyye Sezer uit Emmen heeft een iPod gewonnen met het schrijven van een recensie voor de vernieuwde bibliotheekcatalogus. Directeur Marchien Brons overhandigde haar de iPod-shuffle in de Bibliotheek Emmen. Tot 1 oktober 2011 verloten de bibliotheken iedere maand onder degenen die een recensie schrijven in de Drentse catalogus een iPod-shuffle.

De Drentse bibliotheken willen met deze actie het gebruik en de mogelijkheden van de nieuwe catalogus promoten. Bibliotheekleden in Drenthe hebben hierdoor veel extra mogelijkheden gekregen: naast recensies schrijven kunnen ze bijvoorbeeld aanvragen uit de hele Drentse collectie, een persoonlijke pagina maken, leestips krijgen, beoordelingen geven en vrienden maken. De catalogus is te vinden op de website www.bibliothekendrenthe.nl.|

Sumeyye Sezer las het boek ‘Eerwraak’ van Helen Vreeswijk, een realistische en hedendaagse probleemroman. ‘Eerwraak’ vertelt over de 17-jarige Sam en zijn klasgenote Letiva die verliefd op elkaar worden. Hiermee halen ze zich grote problemen op de hals, want Letiva is opgevoed volgens de Afghaanse cultuur en is  moslim. Haar ouders zijn fel tegen de relatie en doen er alles aan Sam en Levita van elkaar te scheiden.

Letiva weet met hulp van haar jongere broer te vluchten, maar haar familie laat het daar niet bij. Helen Vreeswijk beschrijft in de roman een ultieme botsing van twee culturen.  Het verhaal is vlot en meeslepend en laat lezers niet onberoerd. Helen Vreeswijk schreef eerder ‘Loverboys’.

Directeur Marchien Brons(r) overhandigde Sumeyye Sezer de  iPod-shuffle in de Bibliotheek Emmen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda