Doe mee met de Fiets Telweek in Noord-Drenthe

ASSEN - Op 14 september start in Nederland het grootste fietsonderzoek ooit. Een week lang worden tijdens de nationale Fiets Telweek zoveel mogelijk fietsbewegingen in Nederland in kaart gebracht. De provincie Drenthe doet bij wijze van proef mee aan dit onderzoek voor het gebied Noord-Drenthe, samen met de gemeente Assen, Noordenveld en Tynaarlo.


Over het gebruik van de auto en het openbaar vervoer is in Nederland veel bekend. Naar de meer dan 14 miljoen fietsers is veel minder onderzoek gedaan. De Fiets Telweek brengt hier verandering in. Met een speciale app wordt gemeten hoe fietsers van A naar B rijden, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zijn.

Gedeputeerde Henk Brink roept fietsers in Noord-Drenthe op om de app te downloaden: “Drenthe heeft veel ambities voor de fiets. De Fiets Telweek is een nieuw initiatief om te zien hoe het dagelijkse fietsverkeer eruit ziet. Hoe meer we
weten, hoe beter we het fietsnetwerk kunnen inrichten en fietsen kunnen stimuleren als duurzame en leuke vorm van vervoer. We zijn benieuwd naar de utkomsten.”

De app ‘App de fiets!’ is te vinden in de Google en Apple App stores. Onder alle deelnemers worden 20 nieuwe Batavus fietsen en e-bikes verloot.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda