Onthulling Aardkundig monument Het Mekelermeer

ASSEN - Samen met leerlingen van basisscholen De Klimop uit Gees en Mr. Siebering uit Nieuw-Balinge wordt donderdag 1 oktober het zesde Aardkundig monument van Drenthe onthuld; Het Mekelermeer. Dit meer is een van de grootste pingorunnes in het Drentse landschap.


Het is een restant van een ijsheuvel uit de laatste ijstijd. Naast het onthullen van het informatiepaneel bij Het Mekelermeer wordt ook een intentieverklaring ondertekend voor het Pingo-Programma. De provincie Drenthe heeft de hoogste dichtheid aan pingoruïnes in de wereld.

Met dit programma willen we met vele partijen en betrokken bewoners de komende jaren ‘het geheim van de pingos’ ontrafelen en toegankelijk maken. Het biedt kansen voor gericht beheer en voor ontwikkeling van recreatie en educatie in Drenthe.

Tijdens de onthulling maken de leerlingen van groep 6, 7 en 8 van basisscholen De
Klimop uit Gees en Mr. Siebering uit Nieuw-Balinge een educatieve tocht met
opdrachten rondom Het Mekelermeer. Dit vindt plaats onder begeleiding van IVN
Drenthe.

Aardkundige Monumenten zijn onderdelen van het landschap die ons iets vertellen over de ontstaanswijze (door ijs, wind en water) van het gebied. Door het aanwijzen en onthullen van deze monumenten wil de provincie iedereen kennis laten maken met de rijke geschiedenis van de Drentse ondergrond.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda