Jongeren voelen Statenleden aan de tand tijdens Nationaal Jeugddebat Drenthe

ASSEN - Drentse jongeren zetten op vrijdag 28 oktober 'hun' politici op scherp tijdens het Nationaal Jeugddebat Drenthe. In het provinciehuis in Assen gaan zo’n 50 jongeren van 12 tot en met 18 jaar in debat met verschillende Statenleden. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn!


Van de deelnemende jongeren worden er 12 geselecteerd die doorgaan naar het 22e Nationaal Jeugddebat in de Tweede Kamer in Den Haag. Het Nationaal Jeugddebat Drenthe wordt georganiseerd door NJR in samenwerking met het Drents parlement.

Frisse ideeën
Met het jeugddebat krijgen jongeren de mogelijkheid om hun stem te laten horen op provinciaal niveau. Het thema van de dag is 'Drenthe in 2050’. Wat voor frisse ideeën hebben de jongeren om Drenthe duurzamer, gezonder en aantrekkelijker te maken? De jonge debaters confronteren Statenleden Rudolf Bosch (PvdA), Ko Vester (SP), Roy Pruisscher (ChristenUnie) en Henk Nijmeijer (GroenLinks) met hun visie op Drenthe in 2050. Om 10.00 uur opent Jacques Tichelaar het Nationaal Jeugddebat Drenthe. Het debat zelf start om 13.30 uur in de Statenzaal.

NJR
NJR is hét jongerennetwerk van Nederland. Het is de missie van NJR om jongeren te verbinden, met hun eigen sterke punten, met elkaar en met de organisaties die vorm geven aan onze wereld. Kijk voor meer informatie op www.jeugddebat.nl en www.njr.nl.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda