Koplopersproject krijgt vervolg Subsidie voor duurzaam MKB project

ASSEN - Het project Koplopers in duurzaam ondernemerschap kan rekenen op een bijdrage van 61.600 euro. Hiertoe heeft het college van gedeputeerde staten besloten. Het project Koplopers in duurzaam ondernemerschap voorziet 36 MKB-bedrijven uit Assen en omgeving van ondersteuning bij hun bedrijfsontwikkeling, toepassing en innovatie in de circulaire economie. In het project gaan bedrijven 9 maanden praktisch met elkaar aan de slag met het duurzaam ondernemen.


Ze worden daarbij gecoacht door een expert, maar leren ook veel van elkaar. Ook gaan regionale zorginstellingen in een ketenaanpak aan de slag met bijvoorbeeld het verduurzamen van mobiliteit, voedselvoorziening en vastgoed. De resultaten van de verschillende projectonderdelen worden telkens via openbare

meetings gedeeld en bekend gemaakt. Vergelijkbare projecten draaiden eerder al in Fryslân en Groningen met positief resultaat voor de duurzaamheids- en economische doelstellingen van betreffende gemeenten en provincies.

Het project Koplopers is een initiatief van de Natuur en Milieufederatie Drenthe, stichting Assen voor Assen, Rabobank Assen en Noord-Drenthe en adviesbureau Dzyzzion.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda