Jacques d'Ancona ambassadeur Gekleurd Grijs

ASSEN - Journalist en presentator Jacques d'Ancona heeft zich als ambassadeur verbonden aan het Drentse seniorenproject Gekleurd Grijs. Hij zet zijn naam in om het project nog meer bekendheid te geven en stimuleert de deelname van senioren aan kunst en cultuur.


D’Ancona werkt belangeloos mee aan het programma ‘De week van Gekleurd Grijs’ van RTV Drenthe, presenteert het Gekleurd Grijs Festival, bezoekt bijeenkomsten en was aanwezig bij de officiële start aan het Artist in Residence project in woon(zorg)centrum Mozaïek in Zuidlaren. Gekleurd Grijs is een project dat zich richt op het bevorderen van de cultuurparticipatie van ouderen. Niet alleen omdat dit plezier geeft, maar ook omdat dit ten goede komt aan de gezondheid en het welzijn van de doelgroep.

“Met de inzet van Jacques d'Ancona kunnen we het belang van kunst en cultuur voor senioren nog meer benadrukken”, zegt Ilse Veneklaas projectleider van Gekleurd Grijs. “We leven in een wereld waarin we heel erg bezig zijn met ratio en denken. Het zelf creatief bezig zijn is daarnaast belangrijk. Het leert je op een andere manier na te denken en naar de wereld te kijken. Jacques d'Ancona helpt ons om dat bij senioren onder de aandacht te brengen ”.

De actiemaand ‘Gekleurd Grijs in Actie’ vindt de gehele maand april plaats. Ruim 50 culturele organisatie openen hun deuren voor senioren om hen actief kennis te laten maken met verschillende kunstvormen en stimuleert hen voorstellingen en films te bezoeken. Het project kan dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd worden, dankzij financiële steun van de provincie Drenthe, de gemeente Emmen, Bank Giro Loterij Fonds en diverse andere fondsen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda